——-MEDIAFLÖDE ——Per B Sundberg samarbetar med Ikea

Intäkter från glas- och keramikkonstnären Per B Sundbergs Ikea-kollektion ska gå till G-studion.


!!❤️?❤️!!! Onsdagen den 22 augusti är det vernissage och förhandsvisning G-Studiomedlemen Per B Sundbergs sammarbete med Ikea. I samband med detta kommer en auktion äga rum på Stockholms Auktionsverk !!!❤️?❤️!!! #räddagstudion (Lansering i butik den 7 september.) http://press.ikea.se/foremal/ .

KONSTFACK

Ytterligare Konstfacksröster till försvar för Gustavsbergsateljéerna.


KONSTFACK

Ytterligare Konstfacksröster till försvar för Gustavsbergsateljéerna.


Stort missnöje efter försäljningen av Gustavsbergs porslinsfabrik

Jag tycker att det är jättetråkigt. Det är ett beslut baserat på ideologiska låsningar och som går emot det stora folkliga missnöjet mot det här. Det är både politiker och kulturpersonligheter som tycker att det är väldigt, väldigt tråkigt, säger Lisa Wallert, ordförande i ateljéföreningen G-studion, som håller till i den gamla porslinsfabriken.P4 sammanfattar gårdagens möte i kommunfullmäktige.

Värmdö kommun säljer delar av porslinsfabriken – P4 Stockholm

Värmdö kommunfullmäktige har röstat ja till att sälja delar av den gamla porslinsfabriken. Men den okände köparen måste godkännas av fullmäktige innan …

180516 Kommunfullmäktige, Värmdö Kommun

KF Värmdö – 20180516

Hetsig debatt hos kommunfulmäktige när Gstudions framtid debatteras.


180515 SVD

Stoppa utförsäljningen – kulturen är inte tärande | SvD

Ideologiska låsningar, politisk prestige och dumdristiga beslut hotar de unika konstnärsateljéerna i Gustavsberg när Alliansen i Värmdö kommun vill sälja två av byggnaderna. Beslutet, som fattas imorgon 16 maj, måste stoppas. Det skriver en rad kända design- och konstprofiler.


180515 P4 STOCKHOLM G-studions Malin Ida Eriksson intervjuas 2:21 in i programmet som sändes tisdagen den 15 maj.

Med Ylva Lilja och Maja Åström – Eftermiddag i P4 Stockholm

Aktuellt i P4 Stockholm på eftermiddagen


180515 DN

Utförsäljning närmar sig trots protester – DN.SE

Planerna på att sälja ateljélokalerna där det tillverkats världskänd keramik i 150 år har kantats av protester. Den styrande alliansen har uppvaktats med över 7 000 namnunderskrifter, demonstranter har tågat och i sociala medier har upprop spridits. Nu väntas dock husen säljas till ett privat fastighetsbolag.


180514 NVP

"Onödigt bråttom att sälja kulturarv"

Lisa Wallert tågade med många andra i den protestmarsch som i februari anordnades mot Alliansens planer på att sälja G-studion och Dekorhuset. I det omarbetade förslag gällande Porslinsfabriken som läggs fram på kommunfullmäktige den 16 maj ingår återigen försäljning av ateljéhusen, nu med löfte om ett 15-årigt hyreskontrakt med fast hyresnivå mellan ateljéföreningen och den nya ägaren.

180514 MITTI

Alliansens beslut – säljer Porslinsfabriken

Publicerad Värmdöbornas protester hjälpte inte. Nu har Alliansen beslutat sig för att sälja Dekorhuset och G-studion. För att försäkra att verksamheten fortsätter lovar de att inte höja hyrorna. Alliansen vill sälja Dekorhuset och G-studion. – Vi föreslår en försäljning av Dekorhuset och G-studion, skriver de i ett pressmeddelande.


MEDIA FLÖDE —— Efter demonstration 2018.02.21


180327 NVP

S om kulturhuset: "Ompröva eller skrota"

Ugnshallen var tänkt att bli Värmdös nya kulturhus, men pengarna räcker inte till. Istället ska stora delar rivas och ge plats åt en lekpark. Kombinationen av det skrala innehållet och den höga kostnaden gör att Mikael Lindström, S, tycker att det är dags att ompröva hela idén med kulturhuset.


180427 NVP

Nytt förslag om Värmdös nya kulturhuset

Alliansen föreslår en ny inriktning för kulturhuset, men står fast vid en försäljning av G-studion och Dekorhuset. Alliansen föreslår en ny inriktning för nya kulturhuset, Porslinsfabriken, men vill inte konkretisera innehållet. Dessutom står man fast vid en försäljning av Dekorhuset och G-studion, men försäljningen ska villkoras.


180208 FASTIGHETSTIDNINGEN

Konstnärer hårt drabbade av bostadsbyggande

Höjda hyror och uppsagda rivningskontrakt leder till att många konstnärer står utan lokaler. Det menar konstnärsorganisationen Transit, som nu hoppas på en dialog med fastighetsbolagen. När byggtakten ökar, rivningskontrakt sägs upp och gamla industri- och kontorslokaler rivs för att bereda plats åt fler bostäder hamnar en grupp i kläm.


180515 PROLITÄREN

"Risken är stor att ateljéerna försvinner"

Den moderatledda majoriteten i Värmdö kommun vill sälja industribyggnaderna i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik till en privat aktör för att få råd att bygga ett kulturhus.


Ateljébrist sätter Stockholms konstnärer i kris – DN.SE

Bostadsboomen i Stockholm har lett till att allt fler konstateljéer försvunnit. Inte minst för bildkonstnärer vars medianinkomst är 13 100 kronor före skatt. Samtidigt bor nära hälften av Sveriges alla konstnärer i Stockholm – med landets högsta lokalhyror. I Gustavsberg hotas två ateljébyggnader


180227

Samhället måste ta ansvar för konstnärernas arbetslokaler

Samhället måste ta ansvar för konstnärernas arbetslokaler I onsdags förra veckan samlades 300 demonstranter utanför G-Studion i Gustavsberg för att protestera mot Värmdö kommuns förslag att sälja ateljéföreningens lokaler till en privat fastighetsägare. G-Studion är en av Stockholms största ateljéföreningar, med omkring 100 konstnärer och formgivare som är inhysta Gustavsbergs gamla porslinsfabrik.


Svarta fanor till stöd för studio

NVP

Beslut om försäljningen av G-studion försenas ”Tänk större”, ”Rädda G-studion”. Ropen skallade när 300 konstnärer demonstrerade mot Alliansens planer på försäljning av Konstnärshuset och Dekorhuset förra onsdagen. Efter tre timmars debatt fick oppositionen igenom ett stopp av försäljningen, om än tillfälligt.


Konstnärer i uppror: ”Kulturarv hotas”

NVP

Stockholms största ateljéförening, G-studion, hotas av Alliansens planer på att sälja fastigheter för att ha råd att bygga det planerade kulturhuset. 98 konstnärer och ett unikt kulturarv riskerar att försvinna. Nu har konstnärerna fått nog.


Politikerna skjuter upp beslut om fabriken

Publicerad Planerna på att sälja ut Porslinsfabriken har väckt stark kritik. Under onsdagen beslutade Värmdös politiker att utreda frågan vidare innan definitivt beslut fattas. – En delseger för kulturen, säger Mikael Lindström (S), oppositionsråd. Efter tre timmars debatt på kommunfullmäktigemötet bestämde politikerna i Värmdö att utreda frågan kring Porslinsfabriken vidare.


Hundratals tågade för att rädda G-studions ateljéer

Vad vill vi ha? Ateljéerna kvar skanderade dryga 300 demontranter när de tågade mot kommunhuset i Skogsbo. Med dova trumslag, svarta fanor och plakat med "rädda G-studion" tågade och skanderade drygt 300 konstnärer, konsthantverkare och Värmdöbor i en fredlig demonstration klockan 16 på onsdagen.- Det känns jättebra.


Hundratals tågade för att rädda Gustavsbergs ateljéer

Nära 300 personer tågade på onsdagen till Värmdös kommunhus i protest mot planerna på att sälja porslinsfabriken i Gustavsberg, där ett stort antal konstnärer har ateljéer. Fullmäktige sköt upp beslutet till nästa möte, och får räkna med att demonstranterna kommer tillbaka.


—-DELSEGER—-. Beslutet återremitteras! Följ debatten hos kummunfullmäktige: Vårt ärende varar mellan 1.10 till 2:19 med en paus för överläggning som ni kan scrolla förbi.

Värmdö kommunfullmäktige 2018-02-21

Uploaded by KF Värmdö on 2018-02-21.Konstnärer i uppror: ”Kulturarv hotas”

Stockholms största ateljéförening, G-studion, hotas av Alliansens planer på att sälja fastigheter för att ha råd att bygga det planerade kulturhuset. 98 konstnärer och ett unikt kulturarv riskerar att försvinna. Nu har konstnärerna fått nog.


KULTUR NYHETERNA:: "Rädda G-studion".

Kultur nyheter

Konstnärerna protesterar mot försäljningen av porslinsfabrikenKULTUR NYHETERNA:: "Rädda G-studion".

Kultur nyheter

Ateljerna i gustavsberg hotas av nedläggning


8:54 in i Nyhetsinslaget :: "Ateljeer Hotas".

Lokala Nyheter

Konstnärerna protesterar mot försäljningen av porslinsfabriken


50 konstnärer kan bli av med sina ateljéer

Det borgerliga styret i Värmdö kommun vill sälja två ateljébyggnader i Gustavsbergs hamn. Femtio yrkeskonstnärer riskerar därmed att åka ut.


Rädda Gustavsbergs-ateljéerna!

En av Stockholms läns största ateljéföreningar riskerar att gå i graven. Professorerna Matt Smith och Anders Ljungberg, skriver om platsens betydelse och en hotad plattform som bidragit till att göra det svenska konsthantverket angeläget såväl internationellt och nationellt. Läs och skriv på för Gustavsbergs-ateljéernas fortlevnad!KRO. .


KRO varnar: Ateljédöden sprider sig över Sverige

En av Stockholms läns största ateljéföreningar som håller till i Gustavsbergs gamla porslinfabrik riskerar att gå i graven. Närmare 3000 personer har skrivit under ett protestbrev mot Värmdö kommuns planer på att sälja lokalerna. Det blir allt färre och allt dyrare med ateljéplatser i Sverige varnar nu Konstnärernas riksorganisation, KRO. .


Konstnärer i upprop mot Värmdö kommun

Publicerad Konstnärerna i Gustavsbergs hamn oroas över kommunens planerade försäljning av porslinsfabriken. Över 1 800 underskrifter är insamlade. – De förstår inte vad de håller på att göra, säger Lisa Wallert, ordförande i G-studion. Ateljéföreningen G-studion har på ett par dagar samlat in över 1 800 underskrifter mot den planerade försäljningen av Gustavsbergs porslinsfabrik.


Konstnärer rädda att kastas ut – Syre Stockholm

Här får du hela nyhetsöverblicken. Det blir nyheter som du troligen inte har sett någon annanstans. Zoom går på djupet i sådant som rör miljö, frihet, integritet, solidaritet, hbtq, mångfald, normer och mycket mer. Glöd är vår opinionsavdelning där du kan läsa frihetligt gröna ledare, debatt och inspirerande krönikor.


Ta ansvar för kulturarvet!

En unik produktionsplats för konstnärer och ett levande kulturarv i en unik miljö i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik riskerar att gå i graven om Värmdö kommun säljer ut fastigheterna som rymmer ateljéföreningen G-studion. G-studion har sedan början av 90-talet varit inhyst i de gamla fabrikslokaler som tillhört Gustavsbergs porslinsfabrik.


Intervju med G-studions ordförande och Värmdö kommuns ordförande i kommunstyrelsen. Här kan du höra intervjun med Lisa Wallert och även kommunens svar. Scrolla fram till 2:15:40 där kan man höra ett sammandrag av intervjun med Lisa och efter det kommer en intervju med Deshira Flankör, Moderaternas ordförande i kommunstyrelsen – Värmdö kommun. 1:40:20 kan du höra hela intervjun med Lisa Wallert, ordförande i G-studion.

Morgon i P4 Stockholm – Morgon i P4 Stockholm

En mix av allt som behövs för att starta dagen.


50 konstnärer kan bli av med sina ateljéer

Konstnärerna protesterar mot försäljningen av porslinsfabriken


Skrivet i sociala medier om Gstudion.


GUSTAVSBERGS ATELJÉER ÄR TILL SALU .

KONSTFACK

Ytterligare Konstfacksröster till försvar för Gustavsbergsateljéerna.

GUSTAVSBERGS ATELJÉER ÄR TILL SALU .

Konsthantscentrum

I de stora byggprojekten runt storstäderna används ofta befintliga kulturella värden för att sälja bostäder och locka kapitalstarka bostadsköpare och besökare till kommunen.